Boris Miljević vozač godine u BiH
Boris Miljević

Boris Miljević vozač godine u BiH

M. Skaka

Svečana ceremonija „Izbor vozača godine“ u Bosni i Hercegovini održana je sinoć u Termalnoj rivijeri Ilidža u Sarajevu.

Za laskavu titulu vozača godine nominirano je 5 takmičara: Goran Dojčinović, Davor Domazet, Vladimir Ilić, Boris Miljević i Mladen Šoljić, a vozačem godine proglađen je Boris Miljević.

Vozača godine odabrao je stručni žiri, a ukupno je dodijeljeno 77 nagrada što je najbolja čestitka za Dan vozača.

Dosadašnji pobjednici ovog Izbora su: Neven Vukasović (2005), Mladen Šoljić (2006), Miroslav Josipović (2007) i Goran Dojčinović (2008).

Također, uručena su priznanja pobjednicima u generalnom plasmanu za 2009. godinu u sljedećim disciplinama autosporta: Zepter Karting Cup, Peugeot Skuter Cup, Autoslalom AutoMedia Cup, Street Race Cup, Street Style, dB Race.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.