Bottas: Kanada je moja posljednja opomena

Finac nije zadovoljan svojom vožnjom

Bottas: Kanada je moja posljednja opomena

E. Dindić

Valtteri Bottas želi ove sezone da osvoji šampionski titulu i smatra da mu je trka u Montrealu posljednja opomena u trci za šampionat u Formuli 1. 

On je morao da se zadovolji četvrtom pozicijom u nedjeljnoj trci za Veliku nagradu Kanade, platio je ceh očajno odvezenih kvalifikacija i 6. startne pozicije.

"Ne smijem ovako da vozim ako želim da se borim za titulu. Šta je tu je, idemo dalje. Ovo je bila posljednja opomena i moram da pokupim pozitivne stvari iz ove utrke i nastavim dalje", rekao je Bottas te dodao:

"Iskreno nisam očekivao da će kvalifikacije biti toliko zahtjevne. Osjećao sam se dobro u prvom i drugom kvalifikacionom ciklusu. Međutim, napravio sam nekoliko glupih grešaka pa sam izgubio i nekoliko bodova, što zaista nervira", završio je Bottas

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi