Bottas kažnjen jer je blokirao Ricciarda

Loše kvalifikacije za Williams

Bottas kažnjen jer je blokirao Ricciarda

Valtteri Bottas je VN Australije završio na petom mjestu iako je imao velikih problema u ranoj fazi utrke. Utrke u koju je krenuo sa 15.mjesta. Sada su se problemi pojavili u kvalifikacijama, tačnije po završetku kada je kažnjen pomjeranjem za tri mjesta u odnosu na ostvareni rezultat.

Bottas je kažnjen nakon što su sudije ustvrdile da je Finac tokom drugog dijela kvalifikacija u jednom trenutku na stazi blokirao Daniela Ricciarda. To znači da će vozač Williamsa umjesto sa petnaestog krenuti u trku sa osamnaestog mesta. Pomak u poretku nakon ove kazne ostvarili su Romain Grosjean, Pastor Maldonado i Adrian Sutil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.