Bottas: Moj najbolji šampanjac koji sam ikad probao

Prvo postolje u F1 karijeri za Bottasa

Bottas: Moj najbolji šampanjac koji sam ikad probao

Nakon sjajno odrađenog posla u kvalifikacijama, mnogi su očekivali Williams na postolju. Naravno bilo je teško zadržati prvu u drugug poziciju. Na kraju je ipak Valtteri Bottas dohvatio treće mjesto. Po prvi put u F1 karijeri, Finac se popeo na postolje.

" To je moj najbolji šampanjac koji sam ikad probao. Sav naporan rad došao je do izražaja u nedeljnoj utrci. Moj odlazak u boks je promijenio stvari na stazi, došao sam u situaciju da se borim za postolje. Prije odlaska u boks, odradio sa dobar krug, završio sam ispred Masse i od tog trenutka sam kontrolisao svoj tempo. Oba naša bolida su završila u bodovima i to je ono što želimo, rekao bih da je treće i četvrto mjesto odličan rezultat. Iako nismo na prvom i drugom mjestu, treće je za sada dovoljno da uživamo " rekao je nakon utrke
Bottas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti