Bottas najavljuje novine na bolidu Williamsa

Nema stepenatos nosa

Bottas najavljuje novine na bolidu Williamsa

M. Maksimović

Finac u bolidu Williamsa, Valtteri Bottas je potvrdio kako će novi bolid njegove ekipe biti drugačiji u odnosu na predhodne.Kako kaže Bottas, bolid će biti unaprijeđen ponajviše po pitanju aerodinamike. 

''Bolid je unaprijeđena verzija prošlogodišnjeg. Ekipa je radila na aerodinamici kako bi bolid imao više trakcije u krivinama. Nova pravila su na snazi, morao se stepenasti nos ispraviti, bolid je drugačiji'' kaže Finac koji se osvrnuo na najavu Pirellija da će pripremiti agresivniju mekšu komponentu. 

 

''Čini se da je došao kraj utrkama sa jednim zaustavljanjem u boksu.Prošle godine je bilo nekoliko takvih utrka, ove godine će ih biti manje'' dodao je Finac koji debituje u Formuli 1 kao vozač ekipe Williamsa, do sada je obavljao ulogu test vozača. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.