Bottas: Ne bi se svaki timski kolega odrekao postolja

Vozač Mercedesa

Bottas: Ne bi se svaki timski kolega odrekao postolja

D. Rakanović

Vozač Mercedesa Valtteri Bottas priznao je da je bio zabrinut da mu timski kolega Lewis Hamilton neće vratiti poziciju jer je pred kraj trke zaostao za Britancem.

Hamilton je u finišu propustio timskog kolegu Valtterija Bottasa, pošto je to obećao učiniti ukoliko ne sustigne vozače Ferrarija.  

Prethodno je u 43. krugu Finac propustio Hamiltona u trenucima kada se dvojac Mercedesa približavao Ferrariju. Britanac kada je pitao Bottasa da ga propusti je rekao da će vratiti poziciju ukoliko ne uspije proći vozača Ferrarija.  

Hamilton je obećanje ispunio u posljednjem zavoju posljednjeg kruga utrke, iako je Bottas zaostao i što je bio pod pritiskom Verstappena. 

Na kraju je u Mađarskoj slavio Sebastian Vettel, ispred Raikkonena i Bottasa, dok se Hamilton morao zadovoljiti sa četvrtom pozicijom.

"Kad je zaostatak bio velik, znao sam da će to biti problem, ali na kraju je bilo uredu. Ne bi se svaki timski kolega odrekao mjesta na postolju“, rekao je Bottas i dodao:

"Tim mi je obećao da će mi vratiti poziciju ako ih ne uspije proći, tako da sam zahvalan zbog toga.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi