Bottas planira voziti za Williams

Odlazi Senna zajedno sa sponzorima ?

Bottas planira voziti za Williams

M. Maksimović

Valtteri Bottas je vrlo blizu dolaska u ekipu Williamsa.Vodstvo Williamsa se još uvijek nije oglasilo, ali je Bottas potvrdio kako neće razgovarati sa drugim ekipama.

Bottas je dao zanimljiv intervjuu ESPN-u u kojem je između ostalog pričao o tome kako nema namjeru pregovarati sa drugom ekipama, kako čeka reakciju iz Williamsa.

 

''Još uvijek čekam vijesti iz Williamsa, nemam namjeru napuštati ovu ekipu i nadam se da neću biti u situaciji da moram ići pregovarati sa drugim ekipama.Iza mene je teška godina, sada je definitivno došao red na mene'' kaže Bottas.Ostaje pitanje, ko će u slučaju da Bottas postane vozač za 2013.godine, napustiti Williams.

 

Bruno Senna bi mogao ukoliko će se Williams lako odreći novca koji stiže u ovu ekipi zahvaljujući brazilskim sponzorima.Ono što na ruku ide Bottasu jeste činjenica da Williams već ima jednog 

sponzorima pokrivenog vozača, Pastora Maldonada, ali i da je njegov menadžer, Toto Wolff jedan od suvlasnika ove ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.