Bottas zamjena za Sennu

Drugi Finac poslije Keke Rosberga

Bottas zamjena za Sennu

M. Maksimović

U ekipi Williamsa očito ne žele previše gubiti vremena kada je u pitanju slaganje vozačke postave za narednu sezonu.Tako je danas potvrđeno da će uz Pastora Maldonada, boje Williamsa naredne godine braniti Valtteri Bottas.

Bottas je rođen 28.avgusta 1989.godine i do sada je u karijeri osvajao naslove kao vozač Formule Renault, Masters Formule 3, odnosno GP3 serije, dok je kao test vozač u Williamsu aktivan od 2010.godine.U Williamsu će zamijeniti Brazilaca Brunu Sennu.

 

''Moj san je ispunjen, osjećaj je poseban jer ću voziti za jedan od najlegendarnijih timova u svijetu Formule 1.Sa ovom ekipom radim već tri godine i moram priznati da je saradnja sa ljudima u ekipi bila odlična. Sada imam jednu drugačiju ulogu i nadam se da ću kao vozač za Williams ostvariti puno uspjeha."

 

Za Williams su kroz istoriju vozili mnogi veliki vozači, Alan Jones, Carlos Reutemann, Clay Regazzoni, Kek Rosberg, Laffite, Mario Andretti, Patrese, Mansell, Ppiquet, Brundle, Porst, Hill, Senna, Coulthard, Jaques Vileneuve, Montoya i drugi.

 

''Sigurno je da ćemo imati sjajnu postavu, dva velika talenta.Pastor je pokazao koliko može, sazrio je u pravog vozača, a sada je tu i Valtteri od kojeg očekujemo velike stvari u budućnosti'' kaže iskusni šef Sir Frank Williams. 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.