Boullier: Moramo biti spremni za težak početak sezone

U McLarenu svjesni težine situacije

Boullier: Moramo biti spremni za težak početak sezone

Teme:

Predsezonska testiranja su pokazala da ekipu McLaren Honde očekuje još dosta posla i da će navijači ove ekipe ipak malo pričekati prije nego što se vozači ove ekipe nađu na postolju u sezoni koja je pred nama.

Tokom četiri sedmice testiranja vozači McLarena su se mučili, Alonso je čak doživio i nezgodu, a podatak da je Button tokom posljednjeg dana odvozio tek 30 krugova najbolje oslikava težinu problema.

"Imali smo dostra posla, bilo je teško gledajućio sve ono što se dešavalo u našoj ekipi tokom četiri sedmice. Mi imamo problem da uklopimo motor i šasiju, ali to što smo odradili manju kilometražu tokom testiranja ne mora značiti da nećemo biti spremni za početak sezone. Iz ovih stvari koje su se izdešavale možemo izvući nešto pozitivno. Spremni smo za težak početak, ali znamo da stvari mogu doći na svoje mjesto. Potrebno je vrijeme kako bi dostigli naš puni potencijal" naglašava šef tima Eric Boullier.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.