Brad Binder nikad neće zaboraviti današnji dan

Sjajni vozač KTM-a

Brad Binder nikad neće zaboraviti današnji dan

A. Čaušević

Na stazi Red Bull ring u Austriji u nedjelju je vožena Velika nagrada Austrije, pobjedu je potpuno iznenađujuće odnio Brad Binder.

Vozač KTM-a je do druge pobjede u karijeri stigao hrabroj taktičkoj odluci da ne ode na promjenu motora s kišnim gumama u završnici utrke.

Francesco Bagnaia (Ducati), Francuz Fabio Quartararo (Yamaha) i Španjolac Marc Marquez (Honda) su većinu utrke bili na vodećim pozicijama, da bi u posljednjim krugovima utrke kiša počela da pada intenzivnije.

Mnogi su otišli u boks i promijenili gume, dok je bilo i onih koji su se odlučili zadržati pneumatike za suhu podlogu.

Binder je na kraju imao i sreće da prvi prođe kroz cilj jer je drugoplasirani Bagnia s kišnim gumama u samoj jednom krugu uspio napredovati desetak pozicija i završiti drugi. Treći kroz cilj je prošao Jorge Martin iz Ducati Pramaca.

Vodeći u generalnom poretku Fabio Quartararo je danas bio sedmi te sa 181 bodom suvereno drži prvo mjesto sa 47 bodova više od drugoplasiranog Talijana Bagnaije.

Naredna utrka je na programu za dvije sedmice na stazi Silverstone u Velikoj Britaniji. Inače, do kraja sezone je ostalo sedam utrka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti