Brawn demantirao povratak Schumachera

Formula 1

Brawn demantirao povratak Schumachera

A. Beganović

Šef F1 momčadi Brawn GP Ross Brawn odbacio je nagađanja o senzacionalnom povratku na stazu sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera sljedeće sezone.

Njemački su mediji počeli s nagađanjima o tome da bi Schumacher mogao iduće sezone voziti za momčad Brawn GP, koja će se ubuduće zvati Mercedes GP.

Ali Brawn, koji će i dalje biti glavni čovjek u momčadi, tvrdi da mediji "iznose svoje snove".

Brawn, koji je dosta godina radio zajedno sa Schumacherom u Ferrariju, kazao je da 40-godišnji Nijemac nije zainteresiran za obnavljanje svoje vozačke karijere.

Nagađanja su se napuhala nakon što su se prošle sedmice sastali Brawn, izvršni šef Daimlera Dieter Zetsche i sportski direktor Mercedesa Norbert Haug na zadnjoj utrci sezone u Abu Dabiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti