Brawn: Fabričke ekipe će imati prednost

Naredne godine u novim pravilima

Brawn: Fabričke ekipe će imati prednost

Ross Brawn, šef Mercedesa, vjeruje kako će naredne sezone kada stupe na snagu nova pravila, fabričke ekipe će imati veliku prednost.

Naredne godine će svaki dobavljač motora morati imati najmanje dvije ekipe za isporuku svojih agregata. Za sada ekipe Mercedesa, Renaulta i Ferrarija ispunjavaju te uslove.

" Mi ćemo naš agregat prije svega priagoditi naše bolidu. Ostale ekipe će se morati prilagoditi. Naravno, nama je u interesu da im pomognemo što je moguće više, pa čak da im ponudimo određene informacije" kaže Ross Brawn.

Podsjećamo, ove sezone su Ferrarijevi agregati bili u bolidima Toro Rossa i Saubera, Mercedesove je koristila ekipa Force Indije i McLarena, Renaultove Lotus, Williams, Red Bull i Caterham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti