Brawn: Nema razloga za paniku u Ferrariju
EPA

Tvrdi kako je još mnogo bodova u igri

Brawn: Nema razloga za paniku u Ferrariju

Eldar Ganibegović

Katastrofalan nastup vozača Ferrarija Sebastiana Vettela u Singapuru je umanjio njegove šanse za osvajanjem naslova, međutim postoje i oni koji vjeruju kako borba za titulu još nije gotova.

Mnogi u svijetu Formule 1 su već otpisali Vettela, ali motorsportski šef F1 Ross Brawn je potpuno drukčijeg mišljenja.

Brawn smatra kako borba za naslov nije završena i predviđa da će ona biti riješena u posljednjoj utrci sezone.

"To nije ništa drugo nego utrka iz noćnih mora za Ferrrari. Izgubljeni bodovi bi se mogli pokazati skupima, pogotovo za Sebastiana koji sada za Hamiltonom zaostaje 28 bodova", rekao je Brawn, nakon čega je dodao:

"Nema razloga za veliku paniku. Znao se Ferrari nalaziti u ovakvim situacijama. U periodu dok sam bio tehnički direktor Ferrarija prolazili smo kroz slične stvari."

"Mnogo toga je u igri. Ostalo je još šest utrka. Ferrari na rapospolaganju ima konkurentan paket. Imam osjećaj da će biti dosta drame do Abu Dhabija."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi