Brawn: Verstappen me podsjeća na Schumachera

Sportski direktor pohvalio mladog vozača

Brawn: Verstappen me podsjeća na Schumachera

Eldar Ganibegović

Sportski direktor Formule 1 Ross Brawn je riječima hvale govorio o talentovanom vozaču Red Bulla, Maxu Verstappenu, koji je ove sezone zaista odličan.

Verstappen je slavio u Meksiku i tako stigao do svoje treće pobjede u karijeri.

Brawn je mladog Holanđanina uporedio sa velikim Michaelom Schumacherom, što nije mala stvar.

"To je bio nevjerovatan nastup koji me podsjetio na neke utrke Schumachera. Značajno postignuće. On ima samo 20 godina, ali kao vozač, sazrijeva nevjerovatno brzo", rekao je sportski direktor Formule 1, pa zatim dodao:

"Maxu je u subotu izmakla startna pozicijia samo zato jer je Vettel odvezao izvrstan krug. U nedjelju je išao dalje od svoje konkurencije, te je kontrolirao situaciju savršenom izvedbom. Jednostavnost kojom je nizao najbrže krugove trebala bi zadovoljiti njega i njegovu ekipu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi