Brendon Hartley u Toro Rossu za VN SAD-a?

Glavni kandidat

Brendon Hartley u Toro Rossu za VN SAD-a?

E. Ganibegović

Autosport prenosi kako je Brendon Hartley glavni kandidat za mjesto u Toro Rossu.

Naime, pojavile su informacije da je Brendon Hartley zajedno sa Sebastienom Buemijem vodeći kandidat za mjesto u Toro Rossu kao zamjena na VN SDA-a.

Torso Rosso treba popuniti mjesto za Austin jer Pierre Gasly istog vikenda odlazi na finale Super Formule gdje je kandidat za naslov.

Italijanska ekipa ima plan da u Austinu procijeni koji vozač bi im najviše odgovarao za 2018. godinu. Gasly prvi favorit za jedno mjesto, ali Franz Tost i Red Bull nisu baš najbolje sigurni tko će se pridrućiti Francuzu. 

Kako stvari stoje, Hartley će najvjerovatnije nastupati u Austinu, ali 27-godišnjak bi mogao dobiti priliku i sljedeće godine.

Ovaj 27-godišnjak je blizu potpisivanja ugovora sa ekipom iz IndyCara pa u tom slučaju Toro Rosso i Red Bull imaju u planovima vratiti Sebastiena Buemija, koji je već u jednom navratu vozio za italijansku momčad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi