Briatore najavio odlazak iz F1

Briatore najavio odlazak iz F1

A. Beganović

Jedan od najkontraveznijih ljudi u "letećem cirkusu", Flavio Briatore najavio je odlazak iz F1 za dvije godine.

Italijan Flavio Briatore, koji sa dosta uspjeha vodi francusku momčad u F1 Renault, dobio je nagradu "Barsanti i Matteucci", koja se tradicionalno dodjeljuje osobama od velikog značaja za autosport.

Prilikom primanja nagrade 58-godišnji Briatore najavio je povlačenje iz sporta, te priznao kako mu je najveće zadovoljstvo u karijeri bilo pobjeđivati Ferrari, jer kako kaže Briatore, Ferrari je pojam F1 i sporta u cjelini.

Talijan je također naveo, kako neće još dugo boriti se sa Ferrarijem jer planira napustiti Renault za dvije godine. Povlačenje kontraverznog Talijana iz F1 teško će biti nadoknadivo i biće još jedan veliki gubitak za F1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.