Briatore: Webber će napustiti Red Bull

Kritikovao i Hornera

Briatore: Webber će napustiti Red Bull

M. Maksimović

Flavio Briatore, nekadašnji menadžer Marka Webbera tvrdi kako je odnos između Australca i Nijemca Sebastiana Vettela nakon Velike nagrade Malezije došao u slijepu ulicu. Istovremeno, Flavio je kritikovao šefa ekipe Red Bulla, cristiana Hornera 

''Nakon pnoga što se dogodilo na VN Malezije, ne vjerujem da je moguće popravit odnos između Vettela i Webbera. Mislim da će nakon svega ovog  na kraju ove sezone Webber napustiti Red Bull'' kaže Briatore te dodaje. 

 

''Vettel je šef u ekipi Red Bulla. Da je menadžer ekipe imao ''m....'' naredio bi vettelu da vrati poziciju. Problem leži u činjenici da na pit wallu Red Bull ima jednog šefa, Cristiana Hornera, koji je tu, dok je znad njega Helmut Marko. Vidjeli ste ko se pojavio na proglašenu pobjednika pored vozača Red Bulla. Tamo je trebao biti Horner, a ne Newie. Cristian nije mogao da se pojavi nakon svega. To govori koliko je Horner nemoćan'' zaključio je Briatore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.