Button blizu McLarena

Svjetski prvak mijenja momčad?

Button blizu McLarena

Adnan Beganović

Svjetski prvak u Formuli 1 Britanac Jenson Button doveo je u pitanje svoj ostanak u momčadi Brawn GP nakon što je posjetio suparničku ekipu McLaren.

Dnevni list Guardian piše da su vozač Brawn GP-a i njegov menadžer Richard Goddard viđeni kod tvornice Woking zajedno sa šefom McLarena Martinom Whimarshom. Stigavši iz zračne luke Heathrow, Jenson je svratio nakratko do Wokinga da nas pozdravi, priznao je za Guardian glasnogovornik McLarena.

Buttonov menadžer trenutno pregovara o novom ugovoru za sljedeću sezonu s ekipom  Brawna koja svjetskom prvaku ne može omogućiti plaću koju želi. Button bi navodno htio nastaviti karijeru u Brawn GP-ju i traži ugovor s godišnjom plaćom od 6,5 miliona eura, što je za milion eura više od ovogodišnje plate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti