Button izbjegao oružani napad

Button izbjegao oružani napad

Aktualni svjetski prvak u Formuli 1, Britanac Jenson Button uspio se izvući nepovrijeđen  nakon što je napadnut po povratku u hotel nakon kvalifikacija za Veliku nagradu Brazila u Sao Paulu.

Button je izjavio kako je njega, njegovog oca, menadžera i fizioterapeuta napala naoružana banda, ali da su se uspjeli izvući neozlijeđeni zahvaljujući brzoj reakciji policajca koji je upravljao vozilom kojim su se vraćali u hotel.

"Vraćali smo se s trkališta te smo se kretali vrlo sporo zbog prometne gužve. Vani sam primijetio slatkog psića, a odmah potom i naoružanog čovjeka. Čim sam rekao "je li to puška? ", vozač je zaokrenuo auto i stisnuo gas. Tada smo vidjeli šest ljudi, a svi su bili naoružani strojnicama. Moj vozač je legenda. Odbili smo se od otprilike pet automobila, vozili smo se praktički preko njihovih krovova. Jako smo se uplašili", izjavio je Button dan nakon nemilog događaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije