Button kreće prvi

Formula 1, službeni trening

Button kreće prvi

Britanski vozač za bolidom Brawna Jenson Button ostvario je najbolje vrijeme na službenom treningu Velike nagrade Španije, što znači da će Britanac sutra krenuti sa prve startne pozicije.

Trenutno prvoplasiranom pilotu ovo je bio treći pole position ove sezone i ukupno šesti u karijeri. Drugi na službenom treningu danas bio je Sebastian Vettel iz Red Bulla. Treće vrijeme je ostvario Barrichello u Brawnu, a četvrto Webber iz Red Bulla.


Ferrarijev vozač Felipe Massa ostvario je peto vrijeme treninga, a njegov suvozač iz italijanske ekipe Kimi Raikkonen potpuo je podbacio, pa će sutra utrku početi tek sa 16.mjesta.

Rezultati, službeni trening:
1. Jenson Button (Brawn) 1:20.527
2. Sebastian Vettel (Red Bull) +0.133
3. Rubens Barrichello (Brawn) +0.235
4. Mark Webber (Red Bull) +0.522
5. Felipe Massa (Ferrari) +0.407
6 Timo Glock (Toyota) +0.720
7. Fernando Alonso (Renault) +0.725
8. Jarno Trulli (Toyota) +0.727
9. Robert Kubica (BMW) +0.846
10. Nico Rosberg (Williams) +1.408

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.