Button: Nismo puno brži od GP2 bolida

Zanimljiva tvrdnja vozača McLarena

Button: Nismo puno brži od GP2 bolida

Jenson Button je nakon završenih testiranja u Jerezu ponudio zanimljivu konstataciju tvrdeći kako novi bolidi u Formuli 1 neće biti previše brzi u odnosu na bolide GP2 serije.

" Brži smo od bolida GP2 serije ali ne previše. Naravno, u obzir treba uzeti činjenicu kako je test u Jerezu bio prvi i niko od vozača i ekipa nije forsirao. Međutim, ja vjerujem kako će na nekim stazama GP2 bolidi biti dosta izjednačeni sa nama. Naredni test u Bahreinu bi trebao ponuditi bolju sliku, ali situacija bi trebala biti jasnija tek nakon prve tri utrke. Ono što svakako vrijedi spomenuti jeste činjenica da su gume sporije za pola sekunde i teže kao  i sami bolidi, pa smo sporiji u odnosu na prošlu sezonu, više i od sekunde" naglašava Jenson Button koji je bio najbrđi tokom drugog dana testiranja u Jerezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.