Button očekuje dobar nastup u Njemačkoj
Jenson Button

Pred VN Njemačke

Button očekuje dobar nastup u Njemačkoj

M. Maksimović

Jenson Button je svoj najbolji rezultat na VN Njemačke ostvario 2004.godine kao vozač Honde kada je završio na drugom mjestu.Međutim, tada se vozilo na Hockenheimringu.Nakon toga je još jednom bio na postolju, godinu kasnije je bio treći, što je jedan od njegova dva najbolja rezultata u karijeri na VN Njemačke.

Nakon toga nije uspio doći do postolja, niti u godini kada je bio prvak.Kao vozač Brown GP-a, bio je peti.Sada Britanac najavljuje pobjedu u Nurburgringu.

''Jako želim pobjediti na ovoj stazi.U godini kada sam osvojio naslov, završio sam na petom
mjestu.Ne treba niti napominjati koliko je važno pobjediti na jednoj stazi kao što je Nürburgring.To je poseban izazov,posebna lokacija.Na ovoj stazi morate voziti maksimalno, ako želite iz svake krivine izaći najbolje što možete.Uz sve to, trebate uzeti u obzir činjenicu kako je i vrijeme promjenljivo. Situacija se mijenja iz trenutka u trenutak.Nastup u Silverstoneu je bio razočaravajući i nadamo se da možemo puno bolje, jer smo tokom sezone vozili dobro.Naravno, u obzir treba uzeti i DRS odnosno KERS sistem koji opet daju jednu posebnu dimenziju utrci.Nadamo se dobroj predstavi'' kaže Button.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.