Button: Odlazak Hamiltona je veliki gubitak

Britanac smatra da će se McLaren ipak prilagoditi

Button: Odlazak Hamiltona je veliki gubitak

Jenson Button je priznao da je Hamiltonova odluka o prelasku u Mercedes veliki gubitak za McLaren, ali ipak smatra da će se tim prilagoditi na to.

Kao zamjena za Hamiltona imenovan je Sergio Perez iz Saubera, a Button je kratko prokomentirao svog budućeg kolegu i rekao kako je uvjeren da će ovaj odraditi dobar posao za Sauber na Yas Marini.

 

" Očigledno da je teško znati šta on donosi timu zato što još uvijek nije s nama", saopštio je Button.

 

" Sa Lewisovim odlaskom tim gubi veoma brzog vozača, čovjeka koji je osvojio zadnji naslov prvaka za McLaren. Ovo je veliki gubitak, ali stvari se mijenjaju i s vremenom se naučite nositi s tim. Mislim da će Sergio biti brz, ostaje da vidimo. Očito da je on nepoznanica za McLaren zato što još uvijek nije tu", dodao je.

 

U međuvremenu je Button odbio sugestije da bi mogao igrati ulogu starijeg brata u sezoni 2013, iako će on naravno biti prvi vozač McLarena.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.