Button potpisao Vandoornea

Mladi Belgijanac može biti miran

Button potpisao Vandoornea

M. Maksimović

Mladi Belgijanac Stoffel Vandoorne, potpisao je ugovor sa kompanijom The Sports Partnership koja je u vlasništvu bivšeg svjetskog prvaka Jensona Buttona. Vandoorne je rođen 26.marta 1992.godine i do sada je nastupao u različitim Renault serijama.

Ove godine vozi za ekipu Fortec Motorsporta Formulu Reanult 3.5 i trenutačno je vodeći u seriji sa 136 bodova. U seriji koja je vrlo zanimljiva jer nastupaju Kevin Magnussen, Carlos Sainz Junior, Felix da Costa vozači koje smo gledali ovih dana na Silverstoneu, ali i Sergey Sirotkin koji dolazi u Sauber.
Pored Vandoornea, ugovor sa ovom agencijom imaju i David Coulthard, Paul di Resta i naravno sam Jenson Button.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti