Button: U glavi su mi samo utrke

Formula 1

Button: U glavi su mi samo utrke

Edmir Škorić

Nakon što je osvojio 4 od 5 ovosezonskih utrka, vozač Formule 1, Britanac Jenson Button, kako tvrdi, stalno razmišlja o utrkama, a činjenica da je jedan od glavnih konkurenata za titulu pretvorila ga je u "dosadnjakovića".

Jensona Buttona su pobjede u četiri od pet utrka grand prixa jednostavno "slomile". Priznaje da stalno razmišlja o pobjedama, te da postaje pravi "dosadnjaković".

Button je 2006. godine osvojio Veliku nagradu Mađarske, a to mu je ujedno bila i prva pobjeda, dok je prvu vožnju odvozio prije devet godina u Australiji. Trenutno je prvi sa 41 bodom i zadnju pobjedu proslavio je u Španjolskoj.

Britanski vozač koji zajedno sa Brazilcem Rubensom Barrichellom nastupa u momčadi Brawn GP-a nije navikao na pobjednički život, pa se u njegovoj glavi, kao što sam kaže, vrte samo misli o narednim utrkama i sve osim pobjede za njega je postalo pravo razočarenje, dok bi ranije to bila normalna stvar.

"Nakon pobjeda u posljednjih nekoliko utrka, probudim se u ponedjeljak ujutro i već razmišljam o narednoj vožnji. To je poprilično čudan osjećaj, vrlo različit od ostatka moje karijere u Formuli 1, koji sudonijele pobjede u 4 od 5 vožnji, no navikao sam se brzo na to. Nikada neću zaboraviti koliko teško može biti, ali kada si pobjednik, drugo mjesto je jednostavno razočaranje", izjavio je Button.

"U zadnjih nekoliko sedmica stalno razmišljam o sljedećoj utrci, ona mi stalno prolazi glavom. Prije, kada mi nije išlo dobro, pokušao sam moje misli udaljiti od toga i misliti o nečemu drugom. Kada bi osvojio neku utrku, za nekoliko dana bi je zaboravio i više nebi razmišljao o njoj. A sada stalno razmišljam o utrkama, i utrke se uvijek se provlače kroz moje misli."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.