Button: Volio bih jubilej proslaviti novom pobjedom

Jenson Button u Bahreinu vozi 250. utrku u karijeri

Button: Volio bih jubilej proslaviti novom pobjedom

Prvi vozač McLarena Jenson Button dobro je otvorio novu sezonu Formule 1. Britanac je na prve dvije utrke osvojio treće i šesto mjesto.

"Ne mogu da vjerujem da će ovo biti 10. utrka za Veliku nagradu Bahreina. Kao da je jučer bilo kada sam 2009. godine slavio pobjedu na ovoj stazi. Staza je toliko nepredvidiva da nikad ne znate ko može trijumfovati", kaže Button.

"Za mene će nedjeljna utrka biti posebna, jer će to biti moja 250. vožnja u karijeri. Vrijeme brzo leti zaista. Svoju 200. utrku sma proslavio pobjedom u Mađarskoj prije tri godine, pa se nadam da i ovaj jubilej mogu obilježiti pobjedom", najavljuje borbu za prvo mjesto Jenson Button.

"Osvojili smo dosta bodovana prve dvije utrke i vjerujem da može tako biti i na sljedeće dvije u Bahreinu i Kini. Naš cilj je uvijek imati dosta bodova nakon prve četiri utrke, jer to dosta utječe na kasniji tok cijele sezone. Očekujem nastavak dobrog niza", zaključio je Jenson Button.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.