Buttonu prvi, Rosbergu drugi
Rosberg sipred Buttona

Odvožena dva slobodne

Buttonu prvi, Rosbergu drugi

M. Maksimović

Formula 1 je napokon u Evropi. Danas su na stazi Catalunya odrađeni slobodni treninzi, a najbolja vremena su postavili Jenson Button na prvom slobodnom i Nico Rosberg na drugom slobodnom treningu.

Na prvom slobodnom treningu Jenson Button je u svom BGP 001 bolidu postavio najbrže vrijeme
1:21.799, dok je kao drugi Jarno Trulli vozač Toyote zaostao oko tri desetinke. Kao što smo i najavljivali ekipa BMW se pojavila u djelimično prepravljanom bolidu, pa su vozači ove ekipe zauzeli treće i četvrto mjesto.

Kubica je bio treći a Heidfeld četvrti. Pored BMW i Ferrari se pojavio sa obnovljenim bolido, međutim Felipe Massa je imao opet problema, ovaj put sa prednjim krilom pa je na kraju završio kao deseti, dok je Kimi Raikkonen završio dva mjesta iza Massa.

Vozači McLaren Mercedesa su opet bili blijedi. Hamilton je bio na kraju zauzeo 14. mjesto, a njegov kolega Kovalainen 19.

Na drugom slobodnom treningu odličan je bio Niko Rosberg koji već uobičajno postavlja najbolja vremena petkom. Sada je odradio krug za 1:21.588, vrijeme koje je pokušao popraviti u posljednjem kolu, ali se zbog tehničkih problema morao zaustaviti.

Drugi je bio drugi vozač Williamsa Kazuki Nakajima, dok je domaće navijače donekle razbudio Fernando Alonso trećim mjestom. Jenson Button je sa 1:22.052 završio kao šesti iza Barrichella i Webbera. Lewis Hamilton je opet završio u donjem dijelu poretka, zauzeo je 13. mjesto, Kovalainen  mjesto iza, dok su vozači Ferrarija, Massa i Raikkonen završili kao 15. odnosno kao 10. Jedan vozač nije izlazio na stazu, to je bio Adrian Sutil koji je ostao u boksu zbog tehničkih problema.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti