Casey Stoner: Nastupam u Valenciji

Australac će karijeru završiti na stazi Ricardo Tormo

Casey Stoner: Nastupam u Valenciji

Casey Stoner je nakon fantastične utrke na domaćem terenu u Australiji odlučio da će nastupiti i u posljednjoj utrci ove sezone koja se vozi u Valenciji.

Nakon utrke na Phillip Islandu, fanovi su preplavili startno ciljnu ravninu da bi pozdravili "Kralja Caseya" na podiju u njegovoj posljednjoj Moto GP utrci na domaćem tlu. Bila je to Stonerova prva pobjeda nakon povrede zgloba u Indianapolisu sredinom augusta ove godine.

 

" Tu sam da završim sezonu. Nije mi bio cilj vratiti se samo ovdje, htio sam nastupiti na što više utrka prije kraja sezone. Nismo imali najbolje moguće rezultate na posljednje dvije utrke, ali smo vratili potrebnu snagu. Bilo je fantastično i nisam mogao tražiti bolji kraj karijere od ovog u Australiji, ali ipak neću završiti ovdje", izjavio je Stoner.

 

Mnogi će ostati razočarani činjenicom da Stoner ne razmišlja o povratku nakon što prođe nekoliko godina, kao što su to uradili Michael Schumacher i Kimi Raikkonen u Formuli 1.

 

" Ovaj sport bi morao doživjeti velike promjene da bih ja uopšte počeo razmišljati o povratku. Nikad ne reci nikad, ali u ovom trenutku ne mislim da bih se ikad mogao vratiti", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.