Citroën ë-Series predstavlja elektricifiranu ponudu vozila

Citroën ë-Series predstavlja elektricifiranu ponudu vozila

Sponzorski tekst
Teme:

Ponuda vozila s oznakom »ë«, koja je karakteristična za Citroën i njegovu elektrificiranu ponudu, bit će dostupna za 100% električne limuzine s petoro vrata ë-C4 i ë-C4 X te za C5 Aircross u priključnoj hibridnoj izvedbi i potpuno novoj verziji Hybrid 136. O detaljima modela C5 Aircross Hybrid 136 obavijestit ćemo vas sljedeći tjedan, cijene pa su več poznate. Narudžbe za izvedbe ë-C4 i ë-C4 X te za priključni hibrid C5 Aircross bit će uskoro otvorene, a vozila će se isporučivati u prvoj polovini 2024. godine.

Najnovija serija ë-Series predstavlja nastavak kolekcije C-Series i bit će dostupna za elektrificirane modele segmenta C. Različite hibridne izvedbe modela ë-C4, ë-C4 X i C5 Aircross imat će novi stilski dizajn koji će naglašavati biserno bijela boja s kontrastnim crnim grafičkim elementima, kao što su na primjer aluminijske felge ili dvobojni krov. Njihova unutrašnjost podići će karakterističnu udobnost Citroëna na još viši nivo, zahvaljujući potpuno novom ambijentu u svijetlim bojama koji u vozilu stvara dobro osvjetljenu i umirenu atmosferu. Takav osjećaj dodatno će pojačati tkanina na sjedalima od materijala Alcantara® nove generacije koja je mekana, topla, a istovremeno ekološki prihvatljiva jer je izrađena od 68% recikliranog materijala.

Ë-SERIES: ELEKTRIFICIRANA PONUDA SEGMENTA C

Marka Citroën može se pohvaliti svojim modelima koji se odlikuju jedinstvenim, odvažnim dizajnom i pružaju udobnost kakva se ne može naći nigdje drugdje. Danas modeli segmenta C nude kupcima mogućnost odabira pogona koji najviše odgovara njihovom korištenju i financijskim mogućnostima, bez obzira na oblik karoserije ili opremu. U želji za isticanjem svoje elektrificirane ponude u ovom segmentu, marka Citroën predstavlja kolekciju ë-Series. Oznaka »Ë« uspostavljena je kao simbol ikone marke Citroën i potpisuje se ispod njene elektrificirane ponude. 

Ë-Series bit će dostupan za sljedeće modele: 

ë-C4 i ë-C4 X, električne limuzine s petoro vrata segmenta C. Od izvedbe Feel dalje, za modele ë-C4 i ë-C4 X ë-Series dostupni su i novi informacijsko zabavni sistem My Citroën Drive Plus i hands-free pristup i pokretanje. Vozila ë-Series bit će dostupna s cjenovno povoljnom kombinacijom motora i baterije s 100 kW (136 KS) - 50 kWh s 360 km dometom i također s novom baterijom sa 115 kW (156 KS) - 54 kWh s 420 km dometom, koja je u fazi lansiranja i koja će ponuditi još bolje performanse i veći domet.

Opis nije dostupan.

C5 Aircross ë-Series, dizajniran na nivou opreme Shine visoke klase, nudi također sistem Highway Driver Assist. Moguće je birati iz široke palete mogućnosti jer je s kolekcijom ë-Series dostupna kao priključna hibridna izvedba 225 visoke klase koja može u 100% električnom načinu prijeći do 60 km. Također je dostupna kao potpuno nova hibridna izvedba 136, to je elektrificirana verzija bez ograničenja zbog punjenja koja pruža užitak u vožnji i do 15 % niže emisije CO2 u odnosu na jednakovrijednu neelektrificiranu izvedbu. 

Ovom ograničenom serijom koja je prožeta stilskim posebnostima i ističe dobro osjećanje, Citroën želi naglasiti bogatu i usklađenu elektrificiranu ponudu. Svi modeli nude opuštenu vožnju bez vibracija i buke motora koju dodatno poboljšavaju elementi programa za udobnost Citroën Advanced Comfort. Vožnja u električnom načinu je glatka i ugodna bez potrebe za mijenjanje brzina, a istovremeno energična i odzivna zahvaljujući visokom trenutno raspoloživom okretnom momentu.

DINAMIČKI I KONTRASTNI SPOLJAŠNJI IZGLED

Sve tri karoserijske izvedbe imaju isti spoljašnji izgled, što im daje statusni, elegantni i istovremeno dinamički identitet. Isti se prije svega zasniva na profinjenoj i svjetlo bisernoj bijeloj boji karoserije s dodatnim grafičkim elementima.

Prvi od njih je crni krov Perla Nera koji je za kolekciju ë-Series dostupan serijski. Takav krov poznajemo još od modela C4 i C5 Aircross, a za izbor C4 X je prvi put dostupan. Od uvođenja za novu ograničenu seriju dalje bit će i u ponudi ostalih modela iz prodajnog programa. Crna boja koja prožima cijeli krov proteže se sve do zatamnjenog zadnjeg stakla i stvara osjećaj fluidnosti koji čini siluetu još dinamičnijom.

Opis nije dostupan.

Osim toga, sve karoserijske verzije opremljene su s potpuno crnim felgama od lake legure, uključujući 18“ aluminijske felge CROSSLIGHT Black kod modela ë-C4 i ë-C4 X, koje su potpuno nove i karakteristične za ovu posebnu seriju te 19“ aluminijske felge ART Black kod modela C5 Aircross, koje silueti ovih modela daju jedinstveni stil. Za još veći kontrast, svako vozilo opremljeno je zatamnjenim zadnjim bočnim i ugaonim staklima te sa zatamnjenim staklom na prtljažnim vratima. Također su veoma izrazite i linije trupa s biserno bijelim središnjim dijelom okruženim donjim i gornjim dijelom u crnoj boji. Vozila ë-Series odlikuju se nadasve strukturiranim stilom i trakama u boji koje naglašavaju visinu vozila.

Za kolekciju ë-Series karakteristična je kombinacija biserno bijele boje karoserije i crnih grafičkih elemenata. Klijenti mogu također birati između ostalih boja karoserije koje su dostupne u ponudi, ali uvijek u kombinaciji s crnim grafičkim elementima.

Opis nije dostupan.

Za vozila ë-Series dostupan je i paket u boji Dark Chrome koji krasi umetke odbojnika i zaštite Airbump®, što svakom modelu dodaje poseban pečat. Također i ovaj paket predstavlja karakterističnu novost kolekcije ë-Series za modele C4 i C4 X (kod modela C5 Aircross je već dostupan kao opcija). Ograničena serija ima na prtljažnim vratima sva tri vozila pričvršćen monogram »ë-Series« koji spretno spaja svjetleće crnu, aluminijsku i bijelu boju.

SVIJETAO UNUTRAŠNJI AMBIJENT ZA JOŠ VIŠE BEZBRIŽNOSTI

Dobar osjećaj u vozilu je zaštitni znak marke Citroën. Vozila ë-Series ispunjavaju ovo obećanje s ekskluzivnim svijetlim unutrašnjim ambijentom koji je prvi put dostupan za sve tri modele. Odabrani materijali, koji su istovremeno svijetli i topli, stvaraju umirujuću atmosferu, a ujedno povećavaju osjećaj prostranosti. 

Opis nije dostupan.

Svijetla boja s dvobojnim nijansama stvara ugodan unutrašnji ambijent. Svijetlo sivu boju sjedala, naslona i bočnih ojačanja dopunjuje srednje siva boja koja prekriva prednji dio sjedišta, obrube, gornji dio naslona i naslone za glavu. Ova srednje siva nijansa boje također se može vidjeti na središnjem naslonu za ruke i vratnim pločama modela C4 i C4 X i na vratnim naslonima za ruke modela C5 Aircross. Kod modela C4 i C4 X poprečne dekorativne elemente na vratima krasi bijela boja koja se slaže s trakom na vrhu naslona sjedala. Ovu boju možemo uočiti kako na prednjim tako i na zadnjim sjedalima. Nadasve vodoravna struktura sjedala koja se proteže sve do vratnih ploča naglašava širinu unutrašnjeg prostora unoseći usklađenost u putničku kabinu.

NOVE PRESVLAKE ALCANTARA® U TOPLIM BOJAMA I OD EKOLOŠKI PRIHVATLJIVIH MATERIJALA

Za vozila ë-Series korišteni su kvalitetni materijali, kao što je na primjer Alcantara® za sjedala i naslone. Ova tkanina unosi u unutrašnjost toplinu i primjetni kvalitet. Osim što je mekana na dodir, putnicima pruža i bolju potporu. Riječ je o materijalu koji je u automobilskom svijetu visoko cijenjen i koji se povezuje s interijerima visoke klase. 

Opis nije dostupan.

Alcantara® je za kolekciju ë-Series dostupna u svijetloj nijansi boje. Za klijente koji preferiraju tamniju i dinamičniju unutrašnjost, vozila ë-Series dostupna su i sa sjedalima Alcantara® u tamnoj nijansi boje. Spoljašnji sloj tkanine izrađen je od 68% recikliranih vlakana. U vozilu će se kupci osjećati ne samo udobno, već i bezbrižno jer će znati da voze ekološki prihvatljiv model električnog vozila koji smanjuje negativne utjecaje na okolinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.