Citroën Holidays: Prilagođen za udobna putovanja

Citroën Holidays: Prilagođen za udobna putovanja

Sponzorski tekst

Na sajmu CMT u Stuttgartu predstavljeni Citroën Holidays promišljeno je osmišljen do najsitnijih detalja tako da omogućava udobno i opušteno putovanje.

Svojim putnicima nudi četiri ležaja, kuhinju, prijenosni stol, podizajući krov, okretna prednja sjedala i još mnogo toga. Kamper Citroën Holidays je dizajniran za avanture i bijeg u nepoznato, ali sa svojim kompaktnim dimenzijama i novim servo volanom, vrlo je praktičan i za svakodnevnu upotrebu.

Citroën Holidays je opremljen najnovijom generacijom sistema pomoći u vožnji koji promoviraju dobrobit. Zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu i praktičnom rukovanju, izuzetno je praktičan za svakodnevnu upotrebu, dok u isto vrijeme nudi puno slobode za istraživanje svijeta u potpunom miru.

»Domme slatki dome« na četiri točka

Životni stil »Van Life« postao je pravi društveni fenomen koji ljudima omogućuje da putovanja dožive na drugačiji način. Naše preuređeno vozilo ili njegov »mobilni smještaj« klijentima nudi obilje slobode jer u njemu mogu provesti ugodnu noć i probuditi se u srcu prirode. Također promovira fokus na odgovorniji turizam, fokusiran na obližnje regije i kontrolu vlastitih troškova.

Kako bi zadovoljio ovu potražnju na tržištu, Citroën, koji već ima bogato stručno znanje u području prostranih i funkcionalnih modela za druženje i blagostanje, u svoju ponudu je uključio model Citroën Holidays u suradnji s vrhunskom tvrtkom za preradu vozila Bravia Mobil. Izveden je iz modela SpaceTourer tako da ostaje vjeran Citroën filozofiji promoviranja slobode kretanja, dijeljenja i dobrobiti unutar vozila.

Model je promišljeno dizajniran do najsitnijih detalja i korisnicima pruža obilje nezavisnosti na putovanju. Citroën Holidays je pravo udobno utočište koje ispunjava svaku želju svojih korisnika i zahvaljujući visokoj razini modularnosti, omogućava im nova iskustva na potpuno neočekivanim mjestima. S njime mogu krenuti na kampiranje uz malo ograničenja i puno udobnosti i provesti svoje slobodno vrijeme usred nesvakidašnjeg krajolika.

  • Njegov podizajući krov, koji je serijski dostupan u boji karoserije za još veću eleganciju, pruža puno prostora u unutrašnjosti. Nakon podizanja krova korisnici mogu stajati uspravno u vozilu, a četiri osobe mogu i spavati unutra. Klupa za sjedenje u drugom redu, na kojoj mogu da sede dvije osobe, je klizna i preklopiva, tako da nakon njenog prebacivanja dobivamo prostor u vozilu za ležaj širine 1,15 metara i dužine 1,90 metara. Klupa se također može ukloniti kada korisnicima treba više prostora. U gornjem dijelu putničke kabine nalazi se krevet širine 1,20 metara i dužine 1,95 metara na kojem možete spavati pod zvijezdama. Dizajniran je u obliku šolje tako da zauzima malo prostora, a istovremeno osigurava veoma ugodan san. Putnici koji spavaju na donjem ležištu mogu tokom noći usred prirode otvoriti podizno staklo na vratima prtljažnika i zakriti uklonjive rolete za vjetrobransko staklo i bočne prozore. Gornje ležište nudi ugrađena sjenila i otvor za ventilaciju i svjetlo.
  • Kuhinja je opremljena sudoperom i dvije plinske ploče za kuhanje, frižiderom od 16 litara i stolom na izvlačenje , tako da četiri osobe mogu uživati u ukusnom obroku unutra nakon što prednja sjedala okrene prema dnevnom boravku. Zahvaljujući dvjema bočnim kliznim vratima (uz doplatu također s električnim pomicanjem), moguće je kuhati i jesti na otvorenom tokom sunčanih dana, budući da se prijenosni stol može postaviti na poleđinu kuhinje. Ali ako je sunce prejako, korisnici mogu postaviti tendu na uvlačenje (između dodatne opreme), koja se pričvrsti u bočne vodilice vozila Citroën Holidays. Kuhinjski blok je prenosiv tako da možete kuhati i na otvorenom.
  • Unutrašnjost vozila je funkcionalna i praktična. Stol se može koristiti za obroke, rad ili kartanje, a po potrebi se može preklopiti kako bi se povećao prostor u unutrašnjosti. Citroën Holidays nudi i brojna spremišna mjesta kako bi putnička kabina uvijek bila lijepo uređena i uredna. Između ostalog, putnicima su na raspolaganju i rezervoar od 10 litara za čistu vodu i rezervoar od 10 litara za otpadnu vodu. Citroën Holidays može ponuditi i tuš na zadnjem dijelu vozila u kombinaciji sa rezervoarom od 25 litara. Vozilo se čak može opremiti i prenosivim WC-om.
  • Osim toga, Citroën Holidays nudi programibilni Webasto sistem grijanja koji osigurava optimalnu temperaturu u unutrašnjosti. Unutrašnjom rasvjetom, ventilacijom i osvjetljenjem vozila može se upravljati putem kontrolne ploče. Naravno, na potpuno jednostavan način.
  • Citroën Holidays također nudi vanjsku utičnicu za punjenje od 230 V i unutrašnju utičnicu od 230 V, kao i dvije USB A i USB C utičnice. Središnja konzola ima veoma praktičan prostor za bežično punjenje pametnih telefona na dohvat ruke vozaču i suvozaču. Na krov se može postaviti solarni panel.
  • Citroën Holidays je također opremljen kukom za vuču.

Još jedna važna prednost vozila Citroën Holidays je njegova velika svestranost. Napravljen je za avanturu, ali je i veoma praktičan za korištenje. Može se koristiti za sve dnevne zadatke, a u pravom trenutku može se pretvoriti u pravog avanturista.

Zbog svoje kompaktne dužine od 4,98 metara, izuzetno je jednostavan za rukovanje i manevriranje. Tome pridonosi i novi servovolan koji je postao električni (i više nije elektrohidraulički), kojim smo smanjili potrebnu snagu i poboljšali agilnost. Njegov umjereno velik otisak također olakšava parkiranje, a zahvaljujući visini od 1,99 metara može da uđe u većinu parkirališta i izbjeći ograničenja lokalnih propisa. Parkiranje je također olakšano gornjom kamerom za vožnju unazad Top Rear Vision i električnom parking kočnicom. Njegova ograničena visina je također značajna prednost pri naplati cestarina u mnogim državama.

Kuhinja i WC su uklonjivi, tako da ga možete pretvoriti u vozilo za dnevne zadatke koje može prevesti do četiri osobe i utovariti puno prtljage.

Bočna klizna vrata na obje strane mogu se električno pokretati, što olakšava ulazak u vozilo.

Za Citroën Holidays dostupna su dva dizel motora: BlueHDi 145 u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i BlueHDi 180 u kombinaciji sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Efikasni motori visokih performansi omogućavaju vozilu da savlada velike udaljenosti i otkrije nove teritorije bez ikakvih ograničenja.

Iskustvo putovanja sa stilom i bez ikakve brige

Citroën Holidays iskorištava sve karakteristike novog modela SpaceTourer, koji je upravo lansiran i može se pohvaliti snažnim karakternim linijama.

Njegov moderan dizajn izražava novi identitet marke Citroën. Prednji dio krase najnoviji logotip i obnovljeni svjetlosni potpis. Citroën Holidays je luksuzan kombi snažnog izgleda, čistih linija i opremljen efikasnim motorima. Veoma je cijenjen u centru grada, a može se koristiti i za istraživanje svijeta. Bit će dostupan u pet boja modela SpaceTourer. Kaolin bijeloj, Perla Nera crnoj i Acier sivoj pridružit će se nove boje Titane siva i Kapari zelena.

U unutrašnjosti nalazi se nova armaturna ploča inovativnog dizajna koja nije samo elegantna već i iznimno praktična tako da njezina tehnologija dolazi do izražaja, posebice s novim centralnim 10-inčnim HD ekranom osjetljivim na dodir u gornjem dijelu. Zahvaljujući spremišnim mjestima veće zapremine, koja su od sada još brojnija i maštovitija, novi dizajn doprinosi i većoj funkcionalnosti. Volan je nov, ima razne integrirane kontrolne prekidače (sistemi za pomoć u vožnji, telefon, radio itd.) i može imati funkciju grijanja.

S obzirom da u današnjem iznimno povezanom svijetu, kupci ovih kombija imaju potpuno ista očekivanja kao i kupci bilo kojeg drugog vozila Citroën Holidays nudi samo najbolje:

  • Serijski je opremljen 100% digitalnom instrument pločom od 10". Na instrument ploči u boji vozač može prilagoditi prikaz ključnih informacija, a također može vidjeti osobne grafičke prikaze u visokoj rezoluciji.
  • Veliki centralni ekran na dodir od 10" visoke rezolucije i infotainment sistem najnovije generacije koji u najbogatijoj izvedbi može uključivati i povezivu 3D navigaciju. Inspiriran ergonomskim dizajnom pametnih telefona, ovaj ekran na dodir iznimno je jednostavan i fluidan za upotrebu. Može se koristiti za upravljanje multimedijskim funkcijama poput muzike ili telefona, kao i za podešavanje vozila. Također nudi bežično zrcaljenje sadržaja pametnog telefona putem funkcije Wi-Fi Mirroring, kompatibilne sa Apple CarPlay i Android Auto protokolima. Odlikuje ga izuzetno tekuće prepoznavanje prirodnog glasa, što ovaj multimedijski sistem pretvara u pravog personalnog asistenta.

Citroën Holidays je tehnološki napredno vozilo dinamičkih mogućnosti s kojim si možemo priuštiti moderan način provođenja slobodnog vremena. Zahvaljujući prijatnoj unutrašnjosti, povišenom položaju za vožnju, visokokvalitetnoj zvučnoj izolaciji i optimalnoj udobnosti vožnje, nudi visok nivo udobnosti i idealno rešenje za dobrobit tijela i duha.

SpaceTourer korisnicima nudi čak 17 korisnih sistema za pomoć koji vožnju čine sigurnom i bezbrižnom. Ovo su tehnologije koje pojednostavljuju svakodnevne zadatke, kao na primjer hands-free pristup i pokretanje, pomoć pri kretanju na uzbrdici, kamera za pomoć pri vožnji unazad s funkcijom Top Rear Vision, adaptivni tempomat s funkcijom Stop & Go, kao i tehnologije za veću sigurnost, kao što su, između ostalih, automatsko kočenje u nuždi s detekcijom pješaka i biciklista, upozorenje na umor vozača, pomoć u zadržavanju vozila na voznoj traci, upozorenje na opasnost od sudara, automatsko prebacivanje dugih svjetala, prepoznavanje prometnih znakova itd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.