Claire Williams: Vjerujem u povratak na vrh

U jednoj utrci napravili više nego cijele prošle sezone

Claire Williams: Vjerujem u povratak na vrh

Ekipa Williamsa je prošlu sezonu zaključila sa svega pet osvojenih bodova. Na početku sezone u Australiji, sa samo jednim vozaćem uspjeli su osvojiti dvostruko više. Valtteri Bottasa je u ranoj fazi dodirnuo zaštitnu ugradu, stradala je guma, ali je Finac na kraju završio kao peti.

I od Felipea Masse se puno očekivalo, ali je on ostao bez bodova zahvaljujući Kamuiu Kobayashiju. Williams ima novog sponzora, kvalitetan Mercedesov motor i veliku želju da se ne napokon vratli ili približi samom vrhu.

" Moj san je da ponovo osvojimo naslov i da se vratimo u vrh. Možda su rezultati iz Australije potvrda da smo na dobrom putu" izjavila je Claire Williams koja je kratko prokomentarisala svoj " status" žene u svijetu Formule 1

" Ja sam odrasla uz Formulu 1, uvijek sam bila okružena bolidima i muškarcima. Kada sam preuzela ekipa, za mene nekih nepoznanica nije bilo. Nikada nisam bila u situaciji da razmišljam kako ćeme prihvatiti jer sam žensko. Tu sam da radim svoj posao najbolje što znam" dodala je Claire.

I Felipe Massa je mišljenja bez obzira na svoje odustajanje u Albert parku kako se Williams može polako vratiti na vrh.

" Bolid djeluje dobro. Prelazak na Mercedesove motore predstavlja pravi potez. Osjećam da je bolid jak i spreman, a ja sam želja novih pobjeda" naglasio je Brazilac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.