Stravična nesreća na WRC testiranju u Hrvatskoj: Vozač Huyndai Motorsporta poginuo na licu mjesta!

Nesreća se desila danas iza podneva

Stravična nesreća na WRC testiranju u Hrvatskoj: Vozač Huyndai Motorsporta poginuo na licu mjesta! · Udarna vijest

E. Čaušević

Užasna tragedija desila se danas na testiranju za World Rally Championship 1 u Hrvatskoj u kojoj je život izgubio poznati rally vozaž Craig Breen koji je inače vozio za WRC Hyundai tim.

WRC Croatia Rally održava se od 20. do 23. aprila u pet hrvatskih županija, a danas je održano testiranje na dionici između Starog Golubovca i Lobora gdje je došlo do stravnične nesreće.

U nesreći je učestvovalo vozilo ekipe Hyundai Motorsport, a za volanom je bio irski vozač Craig Breen koji je nažalost poginuo na licu mjesta.

Hyundai Motorsport je potvrdio da je Breen nažalost izgubio život u teškoj nesreći u Zagorju, a ove vijesti uzdrmale su javnost.

Također, iz ove ekipe potvrđeno je da je u automobilu bio i suvozač James Fulton, ali da je on na svu sreću prošao bez ozbiljnijih povreda.

Oglasi

"Hyundai Motorsport nažalost potvrđuje da je vozač Craig Breen poginuo u nesreći na testiranju za Croatia Rally. Srećom, njegov suvozač Jamesl Fulton prošao je bez povreda u nesreći koja se desila malo iza podneva", piše u saopštenju i dodaje se.

"Ekipa šalje najdublju sućut Craigovoj porodici, prijateljima i fanovima. Ovo će biti jedini komentar koji ćemo dati povodom današnjih dešavanja u Hrvatskoj".

Stravična nesreća se dogodila u 12:40 sati kada je automobil kojim je upravljao Irac sletio s ceste i zabio se u drvenu ogradu.

Breen je poginuo na licu mjesta jer je se automobil zabio u ogradu stranom na kojoj je bio Irac, dok je njegov timski kolega prošao bez povreda i dobro se osjeća nakon ove nesreće.

Irski vozač je i prošle godine nastupio na Croatia Rallyju i završio je na četvrtoj poziciji. Karijeru je počeo u kartingu, ali se još prije 14 godina odlučio za rally.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi