Crni petak za Kubicu i Williams

Slobodni treninzi pred VN Španije

Crni petak za Kubicu i Williams

E. Škorić

Robert Kubica je danas vozio prvi slobodni trening uoči Velike nagrade Španije, ali Williamsov bolid ga je razočarao.

Kubica ima 33 godine, a prije sedam godina je doživio tešku nesreću u reliju i njegova karijera je bila upitna. Nakon brojnih operacija, nije odustao od Formule 1.

Poljak se prošle godine vratio za volan F1 bolida, vozio je u Renaultu na testiranju, a danas je dobio šansu u Williamsu i nije baš oduševljen onim što je vidio u bolidu.

"Bio je to težak trening na kojem smo se mučili s balansom bolida. Nešto od toga smo očekivali, ali ne da će biti baš tako loše", kazao je Kubica, koji je bio pretposljednji, a iza njega završio je samo njegov timski kolega Lance Stroll.

"Bilo me sram dok sam bio u bolidu, jer mi je bilo tako teško i osjećao sam se tako spor na pojedinim mjestima. No, mi jednostavno nismo mogli više od toga", rekao je Kubica.

Na drugom treningu u Španiji Hamilton je bio najbrži, Ricciardo je bio drugi, a treći Verstappen. Umjesto Kubice za Williams je vozio Sirotkin, koji je završio zadnji, a mjesto ispred njega njegov kolega Stroll. Loš dan za Kubicu i sve u Williamsu.

Treći trening u Montmelu vozi se u subotu od 12 sati, a kvalifikacije su na programu tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Španije startuje u nedelju u 15:10 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi