Čudesni Marc Marquez u Češkoj stigao do 50. pobjede u najjačoj klasi

Španac je nastavio sa dominacijom ove sezone

Čudesni Marc Marquez u Češkoj stigao do 50. pobjede u najjačoj klasi

S. Pašalić

Španac Marc Marquez pobjednik je utrke za Veliku nagradu Češke koja se danas vozila na stazi u Brnu.

Aktuelni svjetski prvak na svojoj Hondi stigao do šeste pobjede u desetoj utrci ove sezone, a bila je ovo i ukupno 50. pobjeda u njegovoj karijeri u najjačoj klasi.

Marquez je slavio ispred vozača Ducatija Andreu Doviziosa sa 2. 452 sekunde prednosti i 3.497 sekundi ispred trećeg Jacka Millera također iz Ducatija.

Četvrti je završio vozač Suzukija Alex Rins, a peti vozač VB/Honde Cal Crutchlow koji je nešto ranije prestigao legendarnog Valentina Rossija.

U ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Marc Marquez vodi sa 210 bodova, a prate ga Andrea Dovizioso sa 147, Danilo Petrucci sa 129, Alex Rins sa 114 i Maverick Vinales sa 91 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi