Stroll se zabio u Ricciarda, pa Australca optužio za sve: Taman sam se smirio, a sad mi to kažete...

Još jedna amaterska greška vozača Aston Martina

Stroll se zabio u Ricciarda, pa Australca optužio za sve: Taman sam se smirio, a sad mi to kažete...

Endin Čaušević

Dominacija Maxa Verstappena nastavila se i u Kini jer je vozač Red Bulla slavio na jučerašnjoj glavnoj utrci u Shanghaiju. No, utrku je obilježio još jedan nepromišljeni potez Lancea Strolla koji se zakucao u Daniela Ricciarda, a Australac je izgubio živce kada su mu rekli nakon utrke šta se dešavalo.

Verstappen je u subotu prvo slavio u sprint utrci iako je tek startao kao četvrti, a jučer je na glavnok utrci ponovo dominirao i zasluženo je došao do nove pobjede i pokazao da ga zaista niko ne može zaustaviti.

Ko će upisati pobjedu bilo je jasno već nakon nekoliko uvodnih krugova, a zbog toga u centru pažnje bila je borba za podijum i bodove u ovoj utrci.

Sve je oduševio sjajni Lando Norris koji je završio drugi i uspio je da nadmaši Sergija Pereza. Ferrarijevi vozači nisu bili na svom nivou jer je Charles Lecerc bio četvrti, a Carlos Sainz je kroz cilj prošao kao peti.

Međutim, ono što je obilježilo jučerašnju utrku jeste detalj kada se Lance Stroll zakucao u bolid Daniela Ricciarda kod restarta utrke kada je na stazi bilo sigurnosno vozilo.

Stroll uopšte nije obraćao pažnju na ono što se dešava ispred njega i udario je u Ricciarda kojeg je podigao u zrak, a kada je bolid udario u asfalt oštećen je pod istog zbog čega je iskusni Australac morao odustati.

Oglasi

No, ono što je sve iznenadilo jeste što Stroll nije priznao svoju grešku i optužio je Ricciarda za ovaj incident iako je jasno bilo svima da Australac nije mogao ništa jer je ispred njega bio Piastri.

Vozač Aston Martina uopšte nije gledao ispred sebe zbog čega nije ni mogao da zakoči u pravi trenutak. Ricciardo je bio vidno ljut zbog takvog nepromišljenog poteza, a taman kada se smirio rekli su mu šta je Stroll rekao.

Ricciardo je pogledao snimak i shvatio odmah ko je kriv, no kada je uspio da se smiri novinari u mix zoni su mu saopštili da je Stroll taj koji tvrdi da je Australac zapravo kriv za sve.

"Rekao je da je moja greška? Taman sam se smirio, ali me to sada ponovo baš naljutilo. Gledao sam snimak s njegovog bolida i vidi se da me uopšte nije ni gledao. Počeo je kočiti i gledati u krivinu i zabio se u mene. To me baš ljuti što je rekao", kazao je Ricciardo nakon utrke.

Oglasi

Jasno je svima bilo zbog čega je iskusni vozač RB-a toliko ljut jer je imao zaista odličan vikend i bio je u borbi za prve bodove u sezoni, ali zbog Strolla je na kraju sve palo u vodu.

Za vozača Aston Martina nije prvi put da tako nepromišljeno reaguje i svi se pitaju koliko će još u toj ekipi da trpe njegove amaterske greške.

Naravno, sve dok je njegov otac glavni sponzor ekipe jasno je da će Lance biti tu, ali sve više kruže priče da bi mu se na kraju ove sezone Aston Martin mogao zahvaliti na saradnji i potražiti nekog boljeg vozača koji će donositi bodove, a ne praviti greške iz utrke u utrku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi