Neka nesreća prati porodicu Schumacher
Foto - Screenshot

David završio s povredom kičme

Neka nesreća prati porodicu Schumacher

M. Šljivak

Talentovani vozač David Schumacher (20) doživio je povredu kičme na DTM trci održanoj na čuvenoj stazi Hockenheim.

Nećak legendarnog Michaela Schumahera i sin također bivšeg vozača Formule 1 Ralfa Schumachera, imao je žestok sudar s kolegom Thomasom Preiningom.

Oba vozača su ispala iz trke, došlo je do udara u zaštitnu ogradu i u prvi trenutak se činilo kako je sa Schumacherom sve u najboljem redu.

Međutim, nakon detaljnih pregleda u bolnici utvrđeno je da David ima povred kičme. Slomljen mu je jedan od pršljenova i 20-godišnji vozač će morati na određenu pauzu.

"David je došao kući i žalio se na bolove u leđima. Odlučili smo otići na pregled u Salzburg i ispostavilo se kako mu je pršljen slomljen. To znači da će morati na pauzu od šest sedmica", rekao je njegov otac Ralf Schumacher.

David srećom neće previše izgubiti odlaskom na pauzu. DTM sezona završena je upravo u ovoj trci i imat će sasvim dovoljno vremena da se oporavi za novu sezonu.

Oglasi

Interesantno je da Davida za nesreću krivi kolega sa staze Thomas Preining, a zbog optužbi se javila i mama Cora.

"Najvažnije je da je David dobro. Nije u redu da Thomas daje bilo kakve komentare bez da prvo pogleda u sebe. Lako je tražiti krivca u drugom", istakla je Cora.

DTM šampionat ove sezone osvojio je južnoafrički vozač Sheldon Van der Linde za volanom BMW-a. Imao je 164 boda i bio je tik ispred Austrijanca Lucasa Auera (Mercedes) i Nijemca Renea Rasta (Audi).

David Schumaher ove sezone nije osvajao bodove i jedan je od sedam vozača kojima to nije pošlo za rukom, no najbitnije da nije došlo do još teže povrede i da će ubrzo David ponovo biti spreman za trke.

Podsjetimo, njegov stric, legendarni Michael Schumacher teško je stradao na skijanju 2013. godine i od tog trenutka malo se toga zna o njegovom zdravstvenom stanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi