De Punietu i Espargarou novi ugovor

Power Electronics Aspar ponudio ugovor od godinu dana

De Punietu i Espargarou novi ugovor

Dobri rezultati u ovoj sezoni uzrokovali su zadovoljstvo u timu, samim tim je dvojici vozača produžen ugovor na godinu dana što su oni i prihvatili.

U dosadašnjih 14 utrka tim se pokazao dovoljno dobrim, što je doprinijelo da se vozačima bez puno rasprava ponudi novi ugovor. Cilj je naravno, nastavak saradnje i razvijanje motora.

Vlasnik tima, Jorge Martinez, je izjavio: " Oduševljeni smo time što možemo računati na oba vozača i u idućoj sezoni. Aleix je u početku bio pomalo iza Randya, ali sa pravim sistemom i puno napornog rada uspio je dostići visok nivo u oba aspekta, tehničkom i u samj vožnji. On se dokazao i mi u timu smo sretni zbog toga. Sve što tražim od njeg je da nastavi u istom ritmu i smatram da on ima potencijal za napredak i daljnji razvoj. Nadam se da, uz ova dva vozaža, naš tim u budućnosti može ići prema naprijed."

"Veoma sam sretan zbog produženja ugovora sa Asparom. Iako sezona još nije gotova, mislim da je ona bila dobra za nas, najbolja opcija  je da u budućnosti ostanem ovdje. U toku godine sam uspio razviti dobru komunikaciju sa inžinjerima, što je veoma važno, posebno za iduću sezonu. Nadam se da ćemo naredne godine biti jednako takmičarski raspoloženi kao što je to sad slučaj",rekao je Randy de Puniet.

Njegov timski kolega je dodao: " Kad sam 2012. godine potpisao za Aspar, bilo je mnogih nepoznanica i CRT projekat je bio potpuno nov. Bez obzira na sve, znao sam da potpisujem za tim koji će imati najbolje moguće materijale i tehničko osoblje. Nakon 14 utrka znam da sam bio u pravu. Naučio sam puno toga u ovoj sezoni, vlasnik tima i ja smo potpuno zadovoljni time. Nastojimo biti najbolji u onom što radimo u svakoj utrci i jedini logičan rasplet je bio da ostanemo zajedno." 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.