De Silvestro kompletirala vikend za Sauber

Švicarka završila vikend sa 180 krugova

De Silvestro kompletirala vikend za Sauber

Sa još 68 odvoženih krugova, Simona de Silvestro je kompletirala dva dana testiranja dvije godine starog bolida Saubera. U bolidu C-31 u dva dana, Simona je odvozila 180 krugova na stazi u Fioranu. Drugog dana je Simona imala daleko više samopouzdanja nego dan ranije.

" Nakon prvog dana smo napravili određene promjene i po prvi put sam vidjeli kako stvari izgledaju dva dana zaredom u Formuli 1, odnosno kako bolid reaguje na promjene. Prije svega kada je u pitanju set- up bolida. Ovo je bio jedan vrlo dobar dan " naglasila je Simona čiji je bolid bio ofarban u bijelo - plavo - zelenoj boji, što definitvno nisu boje Saubera. Imran Safiulla, bogati industrijalac već određeno vrijeme se " brine " za karijeru Simone de Silvestro. Prema najavama Švicarka bi ove sezone ove mogla odraditi deset testnih dana. Naredni njen test je najavljen za juni mjeseci u Valenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.