De Villota preminula prirodnom smrću

Rezultati autopsije

De Villota preminula prirodnom smrću

Rezultati autopsije kažu kako je Marija de Villota preminula prirodnom smrću. Odmah nakon što se pojavila informacija o smrti Marie de Villote počelo se špekulisati o mogućim uzrocima, pa se spominjao infarkt, upotreba droga, povreda glave.

Međutim, povrede koje je zaradila prilikom pravolinijskog testa prošle godine očito su bile teške, bez obzira što se de Villota pojavljivala u javnosti. Upravo njena sestra Isabel tvrdi kako je upravo njena smrt posljedica teških povreda koje zaradila prilikom nesreće.

Kao što je poznato, de Villota je prilikom pravolinijskog testa na pisti u Duxfordu teško stradala, završila je u komi, te je ostala bez oka. Nakon dugo procesa oporavka, de Villota se pokušala vratiti, ali su očito posljedice nesreće ostavile predubok trag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.