De Villota u nesreći izgubila oko
Mjesto nesreće

I dalje je stanje kritično

De Villota u nesreći izgubila oko

M. Maksimović

Još jednom smo se uvjerili koliko svijet auto moto sporta može biti okrutan, surov, opasan. Vodstvo ekipe Marussia je potvrdilo kako je Maria de Villota u teškoj nesreći izgubila desno oko. Njeno stanje u bolnici u Cambridgeu je i dalje kritično.

''Zahvalni smo doktorima, Marijina porodica se zahvaljuje ljudima koji su obavili operacije, neuro i plastičnim hirurzima .Nažalost, moramo informisati javnost kako je Maria izgubila desno oko. U ovom trenutku je naš prioritet njeno zdravlje, njena porodica je uz nju i sve što trebamo u ovom trenutku jeste strpljenje i razumijevanje oko Marijinog stanja'' izjavio je danas John Booth, šef Marussia ekipe.

María de Villota Comba je u svijetu auto moto sporta prisutna od 2001.godine.kroz svoju karijeru nastupala je u različitim serijama, do prošle godine u Superleague Formuli.De Villota je dobila priliku da kao test vozačica odradi test koji je dozvoljen od strane FIA-e. Još uvijek se nagađaju razlozi nesreće, dok ljudi iz Marussia teama najavljuju kompletnu analizu nesreće.

Podsjećamo, de Villota je vozila bolid po ravnom pravcu na malom aerodromu u  Duxfordu, ali je pri povratku u bazu udarila u platformu za podizanje tereta jednog od kamiona. Svjedoci tvrde kako je bolid baš u tom trenutku nekontrolisano ubrzao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.