Definitivno otkazana utrka u Japanu

Radi se na novom kalendaru

Definitivno otkazana utrka u Japanu

A. Čaušević

Polako se nazire početak Moto GP sezone te organizatori takmičenja uveliko pregovaraju sa zemljama koji će moći ugostiti motocikliste. 

Neke od zemalja su već odustale, a posljednja koja je to uradila je Japan. Krivac zašto Honda Yamaha i Suzuki neće moći nastupiti na domaćoj stazi je pandemija koronavirusa .

To znači da će po prvi put od 1986. godine Moto GP šampionat proteći bez Velike nagrade Japana, utrka na stazi Motegi se trebala voziti 18. oktobra.

Velika nagrada Japana je šesta utrka koja je do sada otkazana. Ranije su tu uradili Nizozemska, Njemačka, Velika Britanija, Australija i debitant Finska.

"Moto GP porodica naporno radi da se nova sezona započne te se organizuje što je moguće više utrka. Iz tog razloga do polovine Novembra će se voziti u Evropi, dok će ostale utrke održane nakon toga ukoliko to bude moguće", kazao je Carmelo Ezpelete, menadžer Dorne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi