Dennis: Nemam ništa protiv Alonsa

McLaren traži " pravog " vozača

Dennis: Nemam ništa protiv Alonsa

Od naredne godine ekipa McLarena će korisiti toliko već najavljivane Hondine motore. Ostaje pitanje kako će izgledati vozačka postava McLarena, da li ostaju Button i Magnussen ili će priliku dobiti neki novi (stari) vozač. U dosadašnjem dijelu sezone, McLaren nije briljirao.

U poretku konstruktora ima 52 boda koliko i Williams. Obe ekipe koriste Mercedesove motore. Button je odvozio tri solidne utrke, dva puta je bio šesti, jednom treći dok je Magnussen nakon drugog mjesta u Australiji, u bodovima još bio dva puta.

Sa druge strane ni u Ferrariju nije idealno, Fernando Alonso jeste treći u poretku, ali zaostaje puno za Rosbergom i Hamiltonom. Činjenica je da će Ferrari teško popraviti sezonu, pa se zato sve više priča u F1 krugovima o tome kako Španac razmišlja o odlasku, tačnije u prelasku u McLaren naredne sezone. Ron Dennis je poslao poruku Špancu:

" Fernando je dobrodošao u McLaren. Možda ste vi iznenađeni kada ja pričam o Alonsu, ali ja nemam problema sa Fernandom. Za nas je najvažnije da krenemo sa pobjedama. Naredne sezone ćemo imati prave motore i potreban nam je jedan dobar vozač" priznao je Dennis čija ekipa je navodno već krenula u pregovore sa Alonsom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.