Dogovorena saradnja Toro Rossa i Honde
EPA

Riječ o trogodišnjem ugovoru

Dogovorena saradnja Toro Rossa i Honde

E. Ganibegović

Bliski izvor je potvrdio za Motosport.com kako je Toro Rosso zaključio trogodišnji ugovor s Hondom sve do kraja 2020. godine kada dobivamo nove regulacije u Formuli 1.

Toro Rossov prelazak na Hondin pogon znači kako je to već treći dobavljač motora za momčad u ove tri sezone.

Kada su razgovori sa Toro Rossom započeli, Marko je rekao šefu Honde Masashiju Yamamotu kako je zainteresovan da i sam Red Bull pređe na Hondin pogon ako Honda unaprijedi performansu svog motora.

Kada je došlo do konačnog dogovora po pitanju Toro Rossa, takva veza sa starijom momčadi u budućnosti ostaje snažna opcija. 

Navodno, Renault će prekinuti saradnju s Red Bullom na kraju sljedeće godine pa će i oni morati koristiti Hondine motore. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi