Doktor Gary Hartstein analizira situaciju oko Schumachera

Hartstein je dugo radio sa Sidom Watkinsom

Doktor Gary Hartstein analizira situaciju oko Schumachera

Doktor Gary Hartstein je nakupio staža u Formuli 1. S obzirom da je radio na Univerzitetskoj klinici u Liegeu, dobio je priliku da obavlja svoj posao na VN Belgije.

Počeo je zajedno raditi sa Sidom Watkinsom u medicinskom automobili kao asistent. Kada se Watkins odlučio povući, na njegovo mjesto je došao upravo Hartstein. U analizi novonastale situacije sa povrijeđenim Schumacherom, Hartstein kaže:

"Konferencija za novinare je bila ohrabrujuća, možda čak i više nego što sam očekivao. Moram priznati da sam se malo uplašio najave nove operacije zbog povišenog intakranijalnog pritiska, srećom nema potrebe za drugom operacijom. Ono što znamo u ovom trenutku jeste da je Michael u dubokoj komi, doktori mu polako spuštaju temperaturu kako bi normalizovali metabolično moždano stanje. Prema onim informacija koje ja imam u mozgu su oštećene obe hemisfere što još jednom potvrđuje jačinu njegovog udarca. Sada doktori moraju otkriti da li eventualno postoji još neki hematom ili se ponovo stvara predhodni. Ova koma je izazvana ja bih rekao kao neka vrsta zaštitne anestezije. U takvim uslovima doktori pokušavaju stvoriti što normalnije uslove za rad mozga što podrazumjeva normalnu oksigenaciju, nivo CO2, normalan nivo šećera, protok krvi uz obavezno izbjegavanje groznice ili nekog drugog napada".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti