Domenicali: Hulkenberg je bio ozbiljan kandidat

Presudilo iskustvo Raikkonena

Domenicali: Hulkenberg je bio ozbiljan kandidat

Nico Hulkenberg je ostao bez mjesta u ekipi Ferrarija, iako mnogi smatraju da je upravo on bio pravo riješenje za Ferrari, pogotovo u situaciji kada je Fernando Alonso vozač broj jedan.

Stefano Domenicali je priznao kako su u Ferrariju ozbiljno razmišljali upravo o mladom njemačkom vozaču.

"Hulkenberg je bio jedan od vozača o kojem smo ozbiljno razmišljali. Na kraju je ipak presudilo Raikkonenovo iskustvo. Nico ima veliku karijeru pred sobom, sigurno je jedan od vozača koje ćemo i dalje pratiti. Kimi ima iskustva, poznaje ekipu, ima brzinu, ne pravi greške i nije politički angažovan. Ono što je naš prioritet jeste prije svega da imamo brz bolid, onda sigurno neće biti problema. U protivnom ćemo imati svakako. Ono što je sigurno jeste da će obojica vozača imati jednake uslove" poručio je Domenicali

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.