Domenicali karijeru nastavlja u Audiju

Prelazi u Endurance prvenstvo

Domenicali karijeru nastavlja u Audiju

Istovremeno kada se pojavila informacija kako Fernando Alonso definitivno na kraju sezone napušta Ferrari, stigla je i ona koja kaže kako Stefano Domenicali karijeru nastavlja u Audiju. Nezvanično, Domenicali je krenuo prema Ingolstadtu gdje bi trebao potpisati ugovor.

Za sada u ranoj fazi Stefano se neće baviti  motorsportom nego će biti odgovoran za širenje poslovanja u područjima usluga servisa i mobilnosti. Ipak to bi čini se moglo biti samo prelazno riješenje prije nego
što Stefano dođe na funkciju dr. Wolfganga Ullricha. To je Audijev odjel za motorsport, tačnije sektor za Endurance prvenstvo. Upravo je Audi dominirao na utrkama izdržljivosti, prije svega tu mislimo na legendarnu utrku 24 sata Le Mansa.

Doemenicali je Ferrarijevu F1 ekipu vodio od 2008. do aprila ove godine. Pod njegovim vodstvom, Ferrari je čak tri puta izgubio prvenstvo u posljednjoj utrci sezone (2008., 2010. i 2012.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.