Domenicali: Mercedes i Williams su ispred

Dosta posla i u Ferrariju

Domenicali: Mercedes i Williams su ispred

Posljednjeg dana testiranja u Bahreinu Fernando Alonso i Ferrari su završili na trećem mjestu. Za najbržim Hamiltonom, Fernando je kasnio sekundu. Dan nije bio savršen zbog određenih tehničkih problema.

" Promjene pravila su bile radikalne, ima još planina stvari na kojima moraju raditi nađi inženjeri. Mene u ovom trenutku interesuje lista prioriteta i da se svi držimo te liste. Moramo pogledati kakav je odnos izmešu turbo motora i sistema za povrat energije i tu nas čeka dosta posla u preostaliom periodu do utrke. Relano je očekivati promjene od prve do druge odnosno od druge do treće utrke, jer će puno ekipa raditi na svojim bolidima. Pouzdanost će biti ključna. Po onome što smo vidjeli do sada, na vrhu poretka bi trebali biti Mercedes i Williams, mi smo nadam se odmah iza" kaže Stefano Domenicali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.