Dominacija Vettela u nastavku dana

Drugi slobodni trening u Singapuru

Dominacija Vettela u nastavku dana

Drugi slobodni trening na stazi u Singapuru vožen je u večernjim satima po lokalnom vremenu. Najbolji je na kraju bio Sebastian Vettel sa 1:44.249.

Najbolje vrijeme Vettel je postavio na super mekanoj komponenti guma. Sat vremena prije kraja drugog slobodnog treninga, vozači su se na stazi pojavili sa super mekanom komponentom, a prvi je bio Daniel Ricciardo koji je u tom trenutku bio drugi iza Vettel sa 1:46.406.

Vettel i Webber su nakon odlučili popraviti svoja vremena, koja su ostala do kraja pa skoro ista jer su vozači radili simulaciju dužih stintova. Na kraju je Mark Webber bio drugi sa 1:44.853, dok je Rosberg treći. Lewis Hamilton nije bio tako brz kao na prvom slobodnom treningu, pa je završio kao četvrti, dok je Romain Grosjean peti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.