Dominantni Ott Tanak nezaustavljiv u Argentini

Lako do prvog mjesta

Dominantni Ott Tanak nezaustavljiv u Argentini

E. Škorić

Estonac je slavio u petak u tri specijalne etape, u subotu je ostvario još tri pobjede, da bi dominaciju okončao prvim mjestom u nedjelju.

Osvojio je 10 od 12 testnih vožni, pa je njegovim rivalima tek preostalo da se bore za preostala dva mjesta na podijumu.

Ovo je bila njegova porva pobjeda od avgusta prošle godine kada je trijumfovoa u Njemačkoj, a također i Toyotin prvi uspjeh od jula prošle godine u Finskoj.

Tanak se početkom godine priključio timu Toyote i vrlo brzo se adaptirao.

Drugo mjesto osvojio je Thierry Neuville, koji ie imao 37,7 sekundi zaostatka, a treće mjesto pripalo je Sordu iz Hyundai i20 s minutom i 15,7 sekundi zaostatka. Sebastian Ogier, vodeći u ukupnom poretku, bio je četvrti, a peti Mikkelsen iz Hyundaija.

Gubitnik dana je definitivno Irac Craig Breen, koji je ispao iz top 6, a glavni uzrok je bio kvar sigurnosnog kaveza u njegovom Citroenu C3.

Prvenstvo se vraća u Evropu i od 17. do 20. maja vozit će se u Portugalu.

1. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris 3hr 43min 28.9sec
2. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 37.7sec
3. D Sordo / C del Barrio ESP Hyundai i20 + 1min 15.7sec
4. S Ogier / J Ingrassia FRA Ford Fiesta + 1min 58.6sec
5. A Mikkelsen / A Jaeger NOR Hyundai i20 + 2min 02.6sec
6. E Evans / P Mills GBR Ford Fiesta + 3min 06.3sec

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi