Dovizioso i Ducati se rastali

Nije želio pristati na smanjenu platu

Dovizioso i Ducati se rastali

E. Škorić

Italijanski vozač Andrea Dovizioso (34) napustio je Ducati.

Njegov menadžer Simone Batistella, kao i njegov sada već bivši tim Ducati potvrdili su da Dovizioso naredne sezone neće braniti boje ovog tima.

On je u Ducati stigao 2013. godine i jedan je od najzaslužnijih što su se Italijani vratili u sami vrh Moto GP-a. Čak 13 puta se našao na postolju u posljednjih pet sezona, dok je tri puta bio viceprvak.

Iako se činilo da bi iskusni motociklista mogao ostati u Ducatiju, tokom pauze zbog pandemije koronavirusa došlo je o zaokreta, a Dovizioso je odbio da vozi za manju platu, pa je zbog toga odlučio da raskine saradnju.

Za sada tehnički ima jedno mjesto samo u Apriliji, ali još uvijek nije poznato koga će Dovizioso predstavljati narednih sezona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi